Een beker melk kunnen we niet veroorloven

'Wij ondersteunen deze moeder en haar drieling met babyvoeding.
Het gaat goed met de kinderen. De jongetjes waren 1800 gram bij de geboorte en het meisje was 1400 gram. Ze zijn alledrie al wat gegroeid.'

over de grens: Cobi de Bonte
leeftijd: 57
woonplaats: Bant
momenteel in: Ubuntu in Kaapstad, Zuid-Afrika
sinds: 2001
aflevering: 14Ik werk hier in Kaapstad, een mooie stad, ook een lelijke stad. Grote rijkdom en diepe armoede naast elkaar. Niet te vergelijken met de Noordoostpolder met de mooie rechte wegen, de bomen, de wind en de mooie luchten. Mijn krottenwijk heeft het moeilijk. Ziekten zoals hiv en tb maakt de mensen buitengewoon bang en kwetsbaar. Mijn project heeft zich ingegraven in deze krottenwijk. We groeien langzaam. We krijgen meer kinderen in de ontbijtclub. Moeders komen met vragen over hiv, tb en identificatiepapieren en verwaarlozing en misbruik in het gezin, soms jonge meisjes met baby's, die geen idee hebben hoe ze hun kind moeten verzorgen.

Een probleem zijn onze financiŽn. We hebben geen geld meer. We kunnen niet meer al deze kinderen voldoende eten geven. Ik lig er wakker van. Ik weet niet hoe ik dit moet oplossen. Ik weet geen andere oplossing meer dan dat ik nu bij jullie kom aankloppen. Het is dringend, dat kan ik jullie verzekeren. Jullie lezen al geruime tijd over wat ik en mijn team in Zuid-Afrika allemaal doe. Mijn vraag is of jullie geld willen doneren.

Minstens de helft van de maandelijkse uitgaven wordt gebruikt voor voedsel. We gebruiken 30 broden per dag met pindakaas en jam. Elk kind krijgt een slokje melk in de thee, de melk is erg duur, een beker melk kunnen we ons niet veroorloven. De baby voeding is alleen voor noodgevallen, ook dat is erg duur. Dan nog schoolspullen en uniformen voor onze kinderen en vervoer naar ziekenhuizen voor afspraken.

De diaconie van de protestantse gemeente in Bant heeft een rekening nummer voor onze organisatie. Dit nummer is 108037797. Al de giften zijn aftrekbaar. We hebben minimaal 10.000 euro nodig. Dat is erg veel geld, dat weet ik. Het is voor eten voor de kinderen in de krottenwijk. Ik houd jullie op de hoogte en heel erg hartelijk bedankt!

Klik hier voor het orginele artikel in denoordoostpolder