Drama club.

De jonge vrouw met het gele shirt is verkracht en heeft daardoor een baby gekregen, ze heeft wel een huis, maar geen plaats om het neer te zetten, ze heeft haar high school afgemaakt en ze werkt nu bij ons bij de ontbijtgroep en de na schoolse opvang, haar huisje staat op ons terrein. Ze moet zich nog laten testen op hiv, dat is nog steeds niet gebeurd. Toen we deze jonge vrouw ontmoetten, wilde ze haar baby’tje weggeven, want ze had er geen eten voor. Er was iemand die het graag wilde hebben. Maar wij vermoedden dat het gebruikt zou worden voor witchcraft, door deze vrouw te helpen met baby voeding en een voedselpakket hebben we kunnen zorgen dat het baby’tje bij haar bleef. Nu werkt ze dus bij ons. Ze ging bij een oudere man wonen die haar veel geld beloofde, maar hij had het niet, hij wilde gewoon met haar naar bed. Deze man heeft hiv. Dus we verwachtten het ergste met een hiv test.

Het meisje met de gele haarband, links, en het meisje vooraan op de foto zijn weeskinderen.
De eerste woont bij haar oma en de tweede (n)ergens.

Het meisje links met de rode haarband ging vrijwel niet meer naar school, ze is 11, ze loog en begon met winkeldiefstallen. Ze komt nu naar de breiclub, we hebben met haar gepraat en het gaat goed. Het is een zeer vastbesloten meisje! Dit meisje woont bij haar moeder, daar ben ik nog niet geweest, dat moet ik binnenkort eens doen.

De jongen op de foto en het meisje rechts dat naar beneden kijkt zijn de kinderen van mijn teamleidster. Het meisje gaat naar een school, waarvoor ze met openbaar vervoer moet. Soms kan de moeder het niet betalen en dan gaat ze niet naar school, ik denk wel 1 week per maand dat ze niet naar school gaat. Het kind kan ook naar een dichterbij staande school, dan kan ze lopen. Maar dat wil de moeder niet, deze school is beter en daar leert ze goed engels en dat vindt haar moeder belangrijk, en daar heeft ze gelijk in.

Ik vond het wel een mooie foto. Van deze 6 kinderen zijn er 2 weeskinderen. En ik denk dat dat ook wel het gemiddelde is hier. Een kwart tot een derde van de kinderen zijn weeskinderen schat ik. Er zijn veel kinderen die (n)ergens wonen. Dat is schokkend. Wij proberen dan de gezinnen waar die kinderen terechtkomen te ondersteunen met voedsel, zoals de ontbijtgoep, met voedselpaketten, met schooluniformen. Dat meisje op de voorgrond heeft een schooluniform van ons en dat andere weesmeisje gaat in januari naar de higschool, dan krijgt ze ook een uniform van ons.

De oma waarbij het ene weeskind woont, heeft wel pleeggeld voor dit meisje, maar daar moet een heel gezin van leven, 3 kinderen en een moeder, dus dan helpen we toch.

Dat was even het verhaal

Cobi