Een schooluniform

Deze moeder geeft borstvoeding. Een haveloos en klein huis, zo heb ik het nog niet vaak gezien. Ik schat het huis op vier vierkante meter, dat zijn 2 vertrekken,in het ene vertrek wordt geslapen en in het andere vertrek wordt gewoond. Het woongedeelte lekt als het regent. Alles is vies en kapot. De moeder heeft 3 jongetjes en het oudste kind moet naar school. Na de grote vakantie is hij ook naar school gegaan, al snel is hij daarmee gestopt. De moeder wil een uniform voor het kind. Waarom het kind na een aantal weken niet meer na school is gegaan is me na een aantal keren vragen nog niet duidelijk.

Het is erg eenvoudig om een uniform te kopen, maar ik moet wel zeker weten dat het kind naar school zal gaan. Bij mijn eerste bezoek vraag ik of de identificatie papieren in orde zijn en ook of de inentingskaarten kloppen. Dat is allemaal in orde, de kinderen hebben hun inentingen gehad. Dit is dus wel een zorgzame moeder, ze heeft alleen geen middelen om voor haar kinderen te zorgen.

We maken een plan om te regelen dat het kind naar school gaat. Het kind wil alleen naar school als zijn moeder hem brengt, er zijn nog 2 jongere kinderen, waar op gepast moet worden als de moeder het kind naar school brengt. De buurvrouw zou op de 2 jongere kinderen kunnen passen, of de moeder zou kunnen zorgen dat de 2 jongere kinderen nog slapen. In dit geval zou een ontbijtgroep een uitkomst zijn. Het kind krijgt bij ons ontbijt en op die manier is er controle. Helaas heb ik geen ontbijt groep in de buurt. Ik ga toch een uniform voor dit jongetje kopen. Als het oudste kind al niet naar school gaat, dan gaan de andere kinderen later misschien ook wel niet. En deze moeder wil wel, dat laat ze ook zien doordat ze nog steeds borstvoeding geeft.

Cobi