Grensverleggend: Verrassing: nog een medewerkster blijkt zwanger

Geplaatst door ingezondenredactie op 26/03, 10:17 uur

over de grens: Cobi de Bonte
leeftijd: 57
woonplaats: Bant
momenteel in: Ubuntu in Kaapstad, Zuid-Afrika
sinds: 2001
aflevering: 12


Oud-Bantenaar Cobi de Bonte werkt in een buurthuis in een krottenwijk van Kaapstad.

Soms is het lastig om te besluiten waarover ik kan schrijven. Ik had een stukje geschreven over relletjes en criminaliteit. Dat heb ik niet opgestuurd omdat dat stukje misschien de indruk wekt dat het erg gevaarlijk is in Zuid-Afrika. Dat kan niet, denk ik dan. Nu gaat het over mijn team. Soms loopt alles mis, kan ik daarover schrijven?

Toch ga ik schrijven over mijn team. Er zijn 7 medewerkers, waarvan 4 jonge vrouwen. Een is november bevallen, ze is hiv-positief en haar baby ook. Dat betekent dat zij 1 keer per maand naar de dokter moet en haar baby 2 keer per maand, dan kan ze 3 dagen per maand niet voor het ontbijt zorgen. Deze maand gaat een andere medewerkster bevallen. Deze vrouw is ook positief, nu maar hopen dat haar baby'tje gezond is. De verrassing is dat ook een derde medewerkster zwanger is. Dat heeft ze ons niet verteld. Toen we ontdekten dat ze zwanger was, dachten we van 4 of 5 maanden. Het blijkt na een indringend gesprek dat ze elk moment kan bevallen. Ze is nooit naar een controle geweest. Ze kan niet in de kliniek bevallen, dat heeft ze niet geregeld.

Stakende voetballers

Morgen krijgen we bezoek van een groep studenten uit Nederland. Wat gebeurt er? De trainer van de voetbaljongens gaat staken, hij wil meer verdienen. Deze studenten willen namelijk een partijtje voetballen met mijn jongens, deze trainer ruikt geld (uit Nederland) en probeert het op die manier te krijgen. Ik heb nu een groot probleem. Ik kan met deze trainer niet meer werken, hij was een goede trainer. Het volgende probleem is: hoe ga ik die voetbaljongens organiseren? Gelukkig hebben we nog onze teamleidster en er is een vrijwilliger voor het voetbalteam. Misschien komt het goed, maar ik weet het niet.

Klik hier voor het orginele artikel in denoordoostpolder